Hoe stel ik het zoutgehalte van mijn vaatwasser in?

Stel het zoutgehalte van je vaatwasser in volgens de ETNA handleiding en houd daarbij de waterhardheid in de Duitse schaal (dH) aan. De juiste hoeveelheid zout hangt af van je type vaatwasser en de waterhardheid in uw regio. Hoe hoger de waterhardheid, hoe meer zout er nodig is.


Als je de eerste keer zout bij gaat vullen giet dan eerst een glas water in het reservoir. 

Gaat het lampje 'zout bijvullen' niet uit na het bijvullen? Er kan een zoutkorrel voor de sensor zitten. Je kunt even roeren in het zoutvat. Is het lampje na 2 wasbeurten nog niet uit, neem dan contact op met onze klantenservice dan helpen wij je verder. 


3 in 1 vaatwastablet 

Gebruik je 3 in 1 vaatwastabletten? Kijk dan op de verpakking van de vaatwastabletten en in de handleiding van je vaatwasser hoeveel zoutje moet toevoegen. 


3-in-1 vaatwasgel

Gebruik je 3-in-1 vaatwasgel? Deze vaatwasgel bestaat uit afwasmiddel, glansspoelmiddel en filterzout. Afhankelijk van de waterhardheid in je regio, hoef je in de meeste gevallen geen extra filterzout toe te voegen.   


Als je geen zout gebruikt maar wel de waterhardheid hebt ingesteld, dan zal de machine een melding blijven dat het zout bijgevuld moet worden. 


Deze melding zet je uit door de waterhardheidinstellingen op 0 te zetten.


Let op: de 3-in-1 vaatwasgel is alleen geschikt voor vaatwassers met een AutoDose reservoir.


Voor het beste resultaat adviseren wij om losse componenten te gebruiken: reinigingsmiddel, glansspoelmiddel en zout. De vaatwasser doseert dan op het juiste moment tijdens het programma de juiste doseringen van de componenten. 


Hoe nu verder?

  • Heb je last van kalkaanslag? Stel het zoutgehalte hoger in.
  • Vul het zoutvat vlak voor je een wasprogramma draait.
  • Heb je zout gemorst? Draai een spoelprogramma zonder vaat.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.